Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Mango to tropikalny owoc pochodzący z południowej i południowo-wschodniej Azji. Bije na głowę wszystkie inne owoce pod względem zawartości witaminy A (beta-karoten), C i E oraz innych minerałów, zwłaszcza potasu. Dzięki mango osiągniesz piękną skórę, która zapomina o wieku. Nawilża skórę, dlatego jest odpowiedni dla osób z egzemą, wspomaga układ krążenia. Dojrzałe mango poddaje się naciskowi palców, a sok dosłownie z niego wycieka. Mango obrać wzdłuż wokół pestki. Następnie bierzemy łyżkę i wydłubujemy jadalny miąższ tuż przy skórce. Najlepszy jest świeży i dobrze schłodzony. Ale można z niego również zrobić wspaniały dżem, galaretkę lub syrop.