
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Marchewkę obierz, utrzyj na tarce o drobnych oczkach i wyciśnij nadmiar soku.
Banany obierz, z jabłek usuń gniazda nasienne. Wszystko zblenduj i wymieszaj.
W osobnym naczyniu zblenduj płatki owsiane na mąkę. Do masy owocowo-warzywnej dodaj wszystkie składniki na ciasto. Dobrze wymieszaj.
Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm i pokryj dno papierem do pieczenia. Boki możesz posmarować olejem kokosowym i posypać wiórkami.
Do przygotowanej formy wlej ciasto.
Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz ciasto przez 45 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia sprawdź za pomocą patyczka, czy jest dobrze upieczone. Jeżeli patyczek będzie wilgotny i przykleją się do niego smugi ciasta, piecz o kilka minut dłużej.
W międzyczasie przygotuj polewę: banany obierz, zblenduj i wymieszaj z kakao.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj kremem kakaowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Więc to jest foodporn. Nawet bez posypki bułka jest niesamowicie wilgotna.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Jest bardzo smaczne i proste, a do tego super szybkie w przygotowaniu 😊
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Uwielbiam ten przepis, mam go w swojej książce i nie czerpałem z sieci i jest świetny. Cenię sobie zdrowy dodatek, który świetnie smakuje. :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego