![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Marchewkę obierz, utrzyj na tarce o drobnych oczkach i wyciśnij nadmiar soku.
Banany obierz, z jabłek usuń gniazda nasienne. Wszystko zblenduj i wymieszaj.
W osobnym naczyniu zblenduj płatki owsiane na mąkę. Do masy owocowo-warzywnej dodaj wszystkie składniki na ciasto. Dobrze wymieszaj.
Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm i pokryj dno papierem do pieczenia. Boki możesz posmarować olejem kokosowym i posypać wiórkami.
Do przygotowanej formy wlej ciasto.
Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz ciasto przez 45 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia sprawdź za pomocą patyczka, czy jest dobrze upieczone. Jeżeli patyczek będzie wilgotny i przykleją się do niego smugi ciasta, piecz o kilka minut dłużej.
W międzyczasie przygotuj polewę: banany obierz, zblenduj i wymieszaj z kakao.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj kremem kakaowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Znakomite, szybkie i smaczne nawet dla dzieci! Nie robię tego po raz ostatni.
Tłumaczenie automatyczne
Wypróbowałem dzisiaj i jest bardzo dobre.
Tłumaczenie automatyczne
ten przepis jest prosty i jednocześnie bardzo smaczny:D polecamy go z rodziną
Tłumaczenie automatyczne