SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

2

Marchewkę obierz, utrzyj na tarce o drobnych oczkach i wyciśnij nadmiar soku.

3

Banany obierz, z jabłek usuń gniazda nasienne. Wszystko zblenduj i wymieszaj.

4

W osobnym naczyniu zblenduj płatki owsiane na mąkę. Do masy owocowo-warzywnej dodaj wszystkie składniki na ciasto. Dobrze wymieszaj.

5

Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm i pokryj dno papierem do pieczenia. Boki możesz posmarować olejem kokosowym i posypać wiórkami.

6

Do przygotowanej formy wlej ciasto.

7

Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz ciasto przez 45 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia sprawdź za pomocą patyczka, czy jest dobrze upieczone. Jeżeli patyczek będzie wilgotny i przykleją się do niego smugi ciasta, piecz o kilka minut dłużej.

8

W międzyczasie przygotuj polewę: banany obierz, zblenduj i wymieszaj z kakao.

9

Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj kremem kakaowym.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

c52xcvngzcprivaterelayappleidcom
14. stycznia 2024

Wypróbowałem dzisiaj i jest bardzo dobre.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1466570
ajdapajda
19. listopada 2023

ten przepis jest prosty i jednocześnie bardzo smaczny:D polecamy go z rodziną

Tłumaczenie automatyczne

EK123
07. listopada 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu