SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 287 Kcal
  • 7 g białek
  • 8,6 g tłuszczów
  • 43 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

8 porcje

Naturalne remedium na zmęczenie i rozdrażnienie – Reishi

  • Lepsza odporność
  • Chroni serce
  • Łagodzi stres
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

2

Marchewkę obierz, utrzyj na tarce o drobnych oczkach i wyciśnij nadmiar soku.

3

Banany obierz, z jabłek usuń gniazda nasienne. Wszystko zblenduj i wymieszaj.

4

W osobnym naczyniu zblenduj płatki owsiane na mąkę. Do masy owocowo-warzywnej dodaj wszystkie składniki na ciasto. Dobrze wymieszaj.

5

Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm i pokryj dno papierem do pieczenia. Boki możesz posmarować olejem kokosowym i posypać wiórkami.

6

Do przygotowanej formy wlej ciasto.

7

Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz ciasto przez 45 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia sprawdź za pomocą patyczka, czy jest dobrze upieczone. Jeżeli patyczek będzie wilgotny i przykleją się do niego smugi ciasta, piecz o kilka minut dłużej.

8

W międzyczasie przygotuj polewę: banany obierz, zblenduj i wymieszaj z kakao.

9

Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj kremem kakaowym.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Kotásková
17. listopada 2024

Martina Bartova
13. października 2024

Spróbuję

Tłumaczenie automatyczne

Suzicka
27. lipca 2024

Przepraszam, piekę często - ciasta profesjonalne, ale także zdrowe przepisy bez cukru itp. Przepis na to ciasto jest niedoskonały i prawie bez smaku, a do tego prawie niemożliwy do skończenia. Rozumiem, że niektórzy nie są przyzwyczajeni do pieczenia i szukają lżejszego przepisu, który da się zjeść... ale moja rodzina jest przyzwyczajona do innego poziomu „zdrowych deserów” i ja też tego nie chcę jeść. Użyłem organicznych jabłek i jeżyn z ogrodu i jak dotąd byłem rozczarowany.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu