SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 365 Kcal
  • 8 g białek
  • 22 g tłuszczów
  • 31 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

10 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 175°C.

2

Rozgnieć banany za pomocą widelca. Jeżeli są zbyt twarde, umieść je na chwilę w rozgrzanym piekarniku.

3

Do rozgniecionych bananów dodaj miód i olej kokosowy. Wymieszaj i odstaw.

4

W drugim naczyniu wymieszaj mąkę orkiszową, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj rozgniecione banany.

5

Wlej dwie puszki mleka kokosowego, dobrze wymieszaj i przelej ciasto do tortownicy (⌀ 22–25 cm).

6

Wstaw do piekarnika i piecz przez 55–60 minut w temperaturze 165–175°C. Dzięki zawartości banana ciasto będzie zawsze trochę wilgotne, więc nie ma sensu sprawdzać go za pomocą patyczka.

7

W międzyczasie przygotuj krem. Zblenduj awokado, kakao, syrop klonowy i olej kokosowy.

8

Wstaw krem do lodówki.

9

Po upieczeniu pozostaw ciasto do ostygnięcia. Następnie przetnij je wzdłuż i posmaruj połową kremu, a drugą połowę rozsmaruj na brzegach i wierzchu tortu.

10

Przed podaniem wstaw na co najmniej 1–2 godziny do lodówki.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

k r
13. lipca 2021

Dałam tylko 2 gwiazdki, bo gdybym nie naprawiła tortu, to by nie wyszło. Mój okazał się świetny, ale bardzo zmieniłem przepis.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu