
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Mąkę przesiej do dużej miski. Pośrodku zrób dołeczek i wkrusz drożdże. Dodaj 150–200 ml mleka, wsyp sól i 2 łyżeczki cukru trzcinowego. Poczekaj 5–10 minut, aż powstanie zaczyn.
Do miski dodaj resztę letniego mleka, wymieszaj ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 45–60 minut w ciepłe miejsce.
Ciasto nabieraj łyżką i na specjalnej patelni do racuchów albo patelni nieprzywierającej uformuj racuszki, smaż przez 2 minuty z każdej strony.
* Jeżeli masz patelnię starego typu, przed smażeniem wysmaruj ją olejem albo innym tłuszczem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Niewiele smaku i prawie niemożliwe jest ich ugotowanie.
Tłumaczenie automatyczne
Do jutra posmakuję Livanecky, jednak ciężko mi było! Mam naleśnik z nieprzywierającą powierzchnią, ale nadal wolę olej koksowy. Chleba byłoby dużo (z funta mąki) ok 20. Jednak pierwsze 2 partie musiałem wyrzucić, bo nie paliły się prawidłowo - trzeba mieć gorącą patelnię na słaby płomień i oszacować ilość testu (taka sama procedura jak w przypadku naleśników). Byłem zadowolony z ostatniej partii. Ale na pewno spróbuję ponownie.
Tłumaczenie automatyczne