SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 344 Kcal
  • 6 g białek
  • 24 g tłuszczów
  • 26 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej w garnku olej słonecznikowy.

2

Wsyp kukurydzę i delikatnie potrząśnij garnkiem.

3

Kiedy kukurydza zacznie strzelać, przykryj garnek i upraż popcorn na średnim ogniu. Jak poznać, że jest gotowy? Kiedy między „wystrzałami” będą odstępy dłuższe niż 3–4 minuty.

4

Na patelni rozgrzej miód, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy. Mieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia i połączenia składników.

5

Polej popcorn „sosem”, przykryj garnek i potrząśnij nim, tak by sos oblepił wszystkie ziarenka popcornu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu