Popcorn z masłem orzechowym
- 5 min.
- 20 min.
- Średnie
- 4 porcji
Popcorn tylko na słono? Jeżeli jesteś otwarta na inne smaki, wypróbuj nasz przepis na prażoną kukurydzę z masłem orzechowym i miodem.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 344 Kcal
- 6 g białek
- 24 g tłuszczów
- 26 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej w garnku olej słonecznikowy.
2
Wsyp kukurydzę i delikatnie potrząśnij garnkiem.
3
Kiedy kukurydza zacznie strzelać, przykryj garnek i upraż popcorn na średnim ogniu. Jak poznać, że jest gotowy? Kiedy między „wystrzałami” będą odstępy dłuższe niż 3–4 minuty.
4
Na patelni rozgrzej miód, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy. Mieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia i połączenia składników.
5
Polej popcorn „sosem”, przykryj garnek i potrząśnij nim, tak by sos oblepił wszystkie ziarenka popcornu.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami