SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 338 Kcal
  • 4 g białek
  • 30 g tłuszczów
  • 13 g węglowodanów

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Składniki

4 sztuki

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Listki żelatyny namocz w niewielkiej ilości wody (ok. 10 minut).

2

Mleko kokosowe podgrzej w rondelku na średnim ogniu (uważaj, aby nie doprowadzić go do wrzenia!).

3

Dodaj żelatynę, ekstrakt waniliowy, kokos i 2 łyżki płynnego miodu.

4

Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż do całkowitego połączenia składników (ok. 5 minut).

5

Gotową masę przelej do 4 pucharków i wstaw na noc do lodówki.

6

Podawaj ze świeżymi owocami lub dżemem domowej roboty.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lucie Balada
27. czerwca 2023

Bardzo prosty przepis na wykorzystanie resztek mleka kokosowego. Dodałam też resztę zwykłej śmietanki. Na podaną ilość wystarczą 2 plastry żelatyny, ale ogólna procedura polega na tym, aby nie gotować żelatyny, tylko dodać ją do płynu o temperaturze około 70 stopni, mieszać przez kilka minut, a ona się rozpuści.

Tłumaczenie automatyczne

Jiří1985
26. marca 2023

Dzięki za przepis, pyszności! Musieliśmy po prostu umieścić cztery plasterki żelatyny zamiast dwóch.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1396025
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu