Panna cotta na mleku kokosowym
- 255 min.
- 5 min.
- Łatwe
- 4 sztuki
Panna cotta to deser, na który nie musisz chodzić do kawiarni. Gwarantujemy, że pokochasz ten przepis. Panna cotta na mleku kokosowym nie zawiera laktozy i jest banalnie prosta w przygotowaniu.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 338 Kcal
- 4 g białek
- 30 g tłuszczów
- 13 g węglowodanów
Składniki
4 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Listki żelatyny namocz w niewielkiej ilości wody (ok. 10 minut).
2
Mleko kokosowe podgrzej w rondelku na średnim ogniu (uważaj, aby nie doprowadzić go do wrzenia!).
3
Dodaj żelatynę, ekstrakt waniliowy, kokos i 2 łyżki płynnego miodu.
4
Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż do całkowitego połączenia składników (ok. 5 minut).
5
Gotową masę przelej do 4 pucharków i wstaw na noc do lodówki.
6
Podawaj ze świeżymi owocami lub dżemem domowej roboty.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zawsze o każdej porze roku - jest pyszna! Uwielbiam 🩷
Bardzo prosty przepis na wykorzystanie resztek mleka kokosowego. Dodałam też resztę zwykłej śmietanki. Na podaną ilość wystarczą 2 plastry żelatyny, ale ogólna procedura polega na tym, aby nie gotować żelatyny, tylko dodać ją do płynu o temperaturze około 70 stopni, mieszać przez kilka minut, a ona się rozpuści.
Tłumaczenie automatyczne
Dzięki za przepis, pyszności! Musieliśmy po prostu umieścić cztery plasterki żelatyny zamiast dwóch.
Tłumaczenie automatyczne