
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Listki żelatyny namocz w niewielkiej ilości wody (ok. 10 minut).
Mleko kokosowe podgrzej w rondelku na średnim ogniu (uważaj, aby nie doprowadzić go do wrzenia!).
Dodaj żelatynę, ekstrakt waniliowy, kokos i 2 łyżki płynnego miodu.
Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż do całkowitego połączenia składników (ok. 5 minut).
Gotową masę przelej do 4 pucharków i wstaw na noc do lodówki.
Podawaj ze świeżymi owocami lub dżemem domowej roboty.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zawsze o każdej porze roku - jest pyszna! Uwielbiam 🩷
Bardzo prosty przepis na wykorzystanie resztek mleka kokosowego. Dodałam też resztę zwykłej śmietanki. Na podaną ilość wystarczą 2 plastry żelatyny, ale ogólna procedura polega na tym, aby nie gotować żelatyny, tylko dodać ją do płynu o temperaturze około 70 stopni, mieszać przez kilka minut, a ona się rozpuści.
Tłumaczenie automatyczne
Dzięki za przepis, pyszności! Musieliśmy po prostu umieścić cztery plasterki żelatyny zamiast dwóch.
Tłumaczenie automatyczne