Mus jabłkowy z nasionami chia
- 15 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Desery owocowe to gratka nie tylko dla dzieci. Najważniejsze, by oprócz owoców nie zawierały zbędnych dodatków, takich jak cukier czy sztuczne barwniki. Dlatego najbezpieczniej zrobić je w domu.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 130 Kcal
- 1 g białek
- 1 g tłuszczów
- 27 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Obierz jabłka, usuń z nich gniazda nasienne i umieść je w dużym garnku.
2
Zalej wodą, tak by była ok. 4 cm nad powierzchnią owoców, doprowadź do wrzenia.
3
Gotuj jabłka przez 30 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
4
Zmiksuj zwartość garnka blenderem ręcznym, dopraw do smaku miodem i dodaj nasiona chia.
5
Przełóż deserek do słoiczków i przechowuj w lodówce.
6
Mus możesz również pasteryzować.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
smakuje wyśmienicie .. Polecamy dodanie do wierzchu dowolnych ziaren (słonecznika, sezamu, płatków, mąki ...) i luksusowe śniadanie jest na świecie.
Tłumaczenie automatyczne
Sama gotuję i kochanie tutaj i bardzo mi się podoba, gdyby było 5/5, w przeciwnym razie 10/20
Tłumaczenie automatyczne
to świetna, smaczna, dobra przekąska do szkoły
Tłumaczenie automatyczne