SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut, żeby zmiękły.

2

Następnie odcedź nadmiar wody i zblenduj daktyle, marchew, orzechy, imbir, cynamon i mąkę owsianą na wysokich obrotach. Wystarczy kilkanaście sekund – ważne, żeby daktyle rozpadły się na gładką masę. Jeżeli wydaje Ci się ona zbyt twarda i sucha, dodaj 2 łyżki wody i kontynuuj blendowanie.

3

Z gotowego ciasta uformuj kuleczki.

4

Przechowuj w lodówce. Spożyj w ciągu ok. tygodnia.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Ela Perla
28. października 2021

niezbyt jadalny, ten przepis zawiódł

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Mičulková
25. sierpnia 2021

Prosty i dobrze wyważony. Interesuje mnie trwałość.

Tłumaczenie automatyczne

Wolf
06. listopada 2020

Są dobre, ale spodziewałem się, że będą lepsze 🙄

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu