SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 135 Kcal
  • 1 g białek
  • 11 g tłuszczów
  • 6 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

15 sztuki

Sposób przygotowania

1

W misce wymieszaj wiórki kokosowe, miód i mleko kokosowe.

2

Ciasto umieść na 20 minut w zamrażarce, żeby stwardniało.

3

W międzyczasie połam czekoladę na kawałki i przygotuj kąpiel wodną, w której ją rozpuścisz. Będziesz potrzebować 2 naczyń różnej wielkości, które można włożyć jedno w drugie, ale dno mniejszego naczynia nie będzie dotykało dna większego, np. 2 garnki różnej wielkości albo duży garnek i mniejsza miska (najlepiej szklana lub nierdzewna). Do większego naczynia nalej wody (tylko tyle, żeby jej powierzchnia nie dotykała dna mniejszego naczynia) i doprowadź ją do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień na średni. Do naczynia z wrzątkiem włóż mniejsze naczynie z połamaną czekoladą i ciągle mieszając, powoli rozpuść czekoladę nad gorącą parą (potrwa to ok. 3 minut).

4

Wyjmij z zamrażarki schłodzone ciasto. Formuj z niego kulki, zanurzaj je w rozpuszczonej czekoladzie i układaj na talerzu. Ciasta powinno wystarczyć na ok. 15 kulek.

5

Gotowe kulki umieść na 10 minut w zamrażarce.

6

Schłodzone kuleczki możesz podawać od razu albo przechowywać je w zamrażarce (nawet przez kilka miesięcy) lub lodówce (przez ok. tydzień).

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Michaela Ludmila Kročová
28. lutego 2023

Świetnie. Użyłam zwykłego mleka krowiego, a ponieważ ciasto się nie trzymało, przełożyłam je do foremek na lód i wstawiłam do zamrażarki. Następnie polałam go czekoladą. Świetnie.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1204845
Anna Zborníková
24. stycznia 2023

Świetne 🥥

Tłumaczenie automatyczne

IvetaF
20. grudnia 2022

Wynik był dobry, ale zadrapanie było niesamowite. Nawet po zamrożeniu kulki nie trzymały swojego kształtu, kokos wpadał do czekolady i ją zagęszczał... jedyne co udało się zrobić to wlać ciasto do czekolady, wymieszać i zrobić kuleczki. .. Chciałbym to kiedyś powtórzyć, ale nie inaczej w życiu.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu