Batoniki cynamonowe
- 35 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 20 sztuki
Prosta przekąska z zaledwie pięciu składników? Oto cynamonowe batoniki, które możesz wziąć ze sobą na wycieczkę, do pracy czy do szkoły.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 203 Kcal
- 4,6 g białek
- 10,3 g tłuszczów
- 23,6 g węglowodanów
Składniki
20 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia, wsyp na nią płatki i orzechy, piecz przez ok. 10 minut w temperaturze 170–180°C. Następnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.
2
Płatki, orzechy i pozostałe składniki zblenduj na gładką masę.
3
Przygotuj formę (ok. 20 cm × 20 cm) i pokryj ją papierem do pieczenia.
4
Zblendowaną masę rozsmaruj w formie i piecz przez kolejnych 15–20 minut.
5
Pozostaw do ostygnięcia i pokrój na 20 niewielkich prostokątów.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Luksusowa przekąska
Tłumaczenie automatyczne
więc w końcu go nie upiekłam, bo przepis na wideo jest zupełnie inny od spisanych składników. 😕 W końcu mi się to nie udało i upiekłam ... pół dawki plus 2 jajka i dało się to wymieszać.
Tłumaczenie automatyczne
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne