SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo i smacznie

Strona 24Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 449 Kcal
  • 23 g białek
  • 33 g tłuszczów
  • 15 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Na patelni rozgrzej oliwę i przez 5 minut podsmażaj na niej pokrojone pieczarki. Jajka ubij z mlekiem, solą i pieprzem. Masę wlej na drugą patelnię i smaż na średnim ogniu przez około 5–6 minut, aż brzegi zaczną brązowieć. Za pomocą drewnianej łopatki przenieś omlet na talerz i na połowie umieść podsmażone pieczarki, szpinak, awokado pokrojone w kostkę i parmezan. Złóż omlet przed podaniem.

Nasza rada
Interesującego posmaku nada omletowi mleko migdałowe. Spróbuj użyć go zamiast mleka, które standardowo stosujesz do omletów.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lenka Hubková
30. marca 2022

nie jest źle, ale nie zrobię tego ponownie

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu