![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Sok jabłkowy tłoczony powstaje w wyniku tłoczenia lub podgrzewania ząbków jabłek. Domowy sok jabłkowy jest w 100% wolny od chemikaliów. Sok jabłkowy tłoczony jest pełen witamin i naturalnego cukru, pektyny, kwasów owocowych i innych naturalnych substancji. Jest również bogatym źródłem błonnika. Sok jest ceniony ze względu na ilość wit. C i przeciwutleniaczy. Substancje te mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Chronią one ludzkie DNA w komórkach, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka oraz chronią mózg przed chorobą Parkinsona i Alzheimera. Obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, wzmacniają układ odpornościowy i oczyszczają jelita. W kuchni można go używać zamiast mleka lub śmietany przy przygotowywaniu mięs, ciast i innych deserów.