
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
Przekrój wpół główkę czosnku, nie obieraj. Przekrój papryki wpół, usuń gniazda nasienne. Umyj i obierz marchewkę, pokrój ją w grubą kostkę. Umyj pomidorki. Przesyp warzywa na blachę, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj. Upewnij się, że czosnek piecze się przekrojoną częścią w dół. Piecz przez 30—40 minut w temperaturze 200–210°C, aż warzywa zbrązowieją i będą całkowicie miękkie.
W międzyczasie weź duży garnek, wrzuć do niego makaron, zalej wodą, osól i ugotuj al dente (ok. 15 minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
Przygotuj formę do zapiekanek (ok. 30 cm × 20 cm), pokryj ją papierem do pieczenia i wrzuć makaron.
Kiedy warzywa będą gotowe, ustaw piekarnik na 190–200°C. Ugotowane warzywa wrzuć do blendera kielichowego, dodaj fasolę, zalewę z jednej puszki fasoli, sok z cytryny, sól i pieprz. Zblenduj na gładki sos. Wlej do makaronu i dobrze wymieszaj.
Przygotuj posypkę: Porwij mozzarellę na drobne kawałki. Zmiksuj bułkę tartą z natką pietruszki w blenderze z ostrzem S, dodaj mozzarellę i zblenduj wszystko na masę. Posyp nią makaron i zapiecz w temperaturze 190–200°C. Zapiekanie potrwa ok. 20–30 minut. Zapiekanka powinna mocno zarumienić się z wierzchu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👌 Super
Wspaniale, dziękuję
Tłumaczenie automatyczne