
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 150°C.
W dużej salaterce ubij trzepaczką twaróg, mleko, cukier trzcinowy i jajka. Skrobię kukurydzianą wysyp na talerzyk, wsyp rodzynki i wymieszaj, by pokryły się warstwą skrobi. Dodaj rodzynki do ciasta i wymieszaj. Przygotuj tortownicę o średnicy 20 cm lub blachę do ciasta i pokryj ją papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem. Wlej ciasto. Wstaw do piekarnika i piecz przez 90–95 minut w temperaturze 150°C.
Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie wstaw go na co najmniej 15 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto pokrój na 12 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo doskonała, łatwa w przygotowaniu. Do twarogu dodaliśmy z córką sok z cytryny i pomarańczy, z płatków zrobiłam trochę mleka i płatków psyllium. Na wierzch kładziemy migdały.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny. Smaki są cudownie zrównoważone. Bardzo orzeźwiający.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego