SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 170Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 227 Kcal
  • 7 g białek
  • 9 g tłuszczów
  • 28 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 sztuki

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Banana rozgnieć widelcem. Dodaj płatki, syrop daktylowy, olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia i sól. Składniki dokładnie wymieszaj i nałóż do nieprzywierającej formy na donuty. Piecz przez około 10 minut w temperaturze 170–180°C.

3

W międzyczasie przygotuj polewę: twaróg, banana, syrop daktylowy i sproszkowane jagody zmiksuj blenderem na gładką masę.

4

Ostudzone donuty polej polewą, a następnie posyp posiekanymi pistacjami i nasionami chia.

5

* Jagody acai to owoce spokrewnione z europejską czarną jagodą. Dzięki wysokiej zawartości witamin i antyutleniaczy zaliczane są do tzw. superżywności (ang. superfood).

Nasza rada
Donuty możesz posypać orzechami, suszonymi owocami albo kropelkami czekoladowymi.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu