Sałatka z kaszy kuskus
- 15 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 1 porcja
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 477 Kcal
- 19 g białek
- 21 g tłuszczów
- 48 g węglowodanów
Składniki
1 porcja
Sposób przygotowania
1
Wrzuć kuskus do salaterki, lekko posól i zalej 250 ml wrzątku. Przykryj salaterkę i odstaw na 10 minut do napęcznienia.
2
Woda powinna zniknąć. W międzyczasie pokrój pomidorki na połówki, a oliwki w plasterki. Grubo posiekaj kolendrę.
3
Wymieszaj w małej miseczce wszystkie składniki na sos. Pozostaw kuskus na 5 minut do ostygnięcia, a następnie wymieszaj go z pokrojonymi warzywami, gotowaną ciecierzycą i sosem.
4
Posyp pokruszonym serem i posiekaną kolendrą. Podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami