Szparagi z grilla
- 15 min.
- 6 min.
- Łatwe
- 3 porcji
Szparagi można kochać albo nienawidzić. My je kochamy, dlatego mamy dla Ciebie pomysł, jak wydobyć z nich maksimum smaku. Wystarczy szybkie grillowanie i pyszny winegret. Piękno tkwi w prostocie.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 149 Kcal
- 8 g białek
- 11 g tłuszczów
- 4 g węglowodanów
Składniki
3 porcji
Sposób przygotowania
1
Mocno rozgrzej grilla.
2
Szparagi umyj, w razie potrzeby obierz, odetnij zdrewniałe końcówki (ok. 2–3 cm).
3
Ułóż szparagi na rozgrzanym grillu (może być kontaktowy) i grilluj je przez 3 minuty z każdej strony.
4
Następnie przełóż szparagi do dużej salaterki. Dodaj drobno pokrojony szczypiorek, 1 łyżkę oliwy z oliwek, sok z cytryny, utartą skórkę z cytryny i sól. Wymieszaj.
5
Podziel szparagi na porcje, posyp pokruszoną fetą i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
oo6hjhhkoiikkm66 h oo hjg Kliknij element, by go wkleić w polu tekstowym.Kliknij element, by go wkleić w polu tekstowym. kB lb im b na gghggbhhh GG UB u Oli hop lm 0lhk oo BHP y88u888y880y8y8800y8y89y8uyugyyyyuyguy88byyyy88u888y88j nim m.l okygnhbuhnk no m mimo mu oko 67 jak ty!