
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

W niewielkim naczyniu ubij na pianę jajka, sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Wrzuć na gorący tłuszcz drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 1–2 minuty.
Następnie wrzuć pokruszone drożdże, dolej mleko i mieszaj, dopóki drożdże się nie rozpuszczą (ok. 1–2 minuty).
Wlej na patelnię ubite jajka, zmniejsz ogień i mieszaj przez 2 minuty. Pasta powinna mieć konsystencję delikatnej jajecznicy.
Podawaj z pieczywem, jeszcze ciepłą.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały. Zrobiłam go z 2 kostek drożdży (42g) i 3 jajek, które wyszły na około 2 duże porcje.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego