SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu łyżkę oliwy.

2

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty.

3

Dodaj do garnka ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki i liście laurowe. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty.

4

Następnie wlej do garnka 1 l bulionu warzywnego, dodaj suszone grzyby, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 25 minut.

5

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj do zupy suszony majeranek i dopraw ją do smaku solą i pieprzem.

6

Podziel na 4 porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Eva Zlámalíková
03. marca 2024

Dina Macků
14. stycznia 2024

Absolutnie doskonałe! Na sam koniec dodałam dodatkowo wyciśnięty czosnek. Dodało odpowiedniego smaku.

Tłumaczenie automatyczne

Lucie Šubová
06. maja 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu