
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Przygotuj sobie dwa arkusze papieru do pieczenia. Na jednym z nich ułóż szpinak i pieczarki pokrojone w plasterki.
Na warzywach ułóż łososia, posyp go solą i pieprzem, posmaruj chili i skrop oliwą.
Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia i zwiń, tworząc kieszeń.
Łososia umieść na blasze i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 15 minut w temperaturze 165–175°C.
Łososia podawaj z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem pełnoziarnistym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Soczyste pyszne. Możliwa jest również alternatywa dla pstrąga łososiowego, kilka plasterków czosnku zdziałało cuda. 15' gorące powietrze było w sam raz.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego