Jeszcze tylko 94,99 zł ti uzykasz darmową wysyłkę
SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 122 Kcal
  • 3 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

15 porcje

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę (22 × 30 cm) papierem do pieczenia.

2

W wysokim naczyniu ubij na kogel model żółtka i 40 g cukru trzcinowego. Ciągle ubijając, sukcesywnie dodawaj małymi porcjami olej słonecznikowy.

3

W drugim naczyniu ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Następnie dodaj do białek 20 g cukru trzcinowego i ubijaj, aż całkowicie się wchłonie.

4

Przelej kogel-mogel do większego naczynia. Ostrożnie dodaj ubite białka i wymieszaj. Umieść nad miską sitko i powoli, małymi porcjami dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przelej ciasto do przygotowanej formy, posyp malinami i 2 łyżkami cukru trzcinowego.

5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 165–170°C przez 30–35 minut.

6

Po upieczeniu pozostaw biszkopt w formie na co najmniej 30 minut i poczekaj, aż trochę przestygnie. Pokrój i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

gbfvg4tw55@privaterelay.appleid.com
08. maja 2024

Świetne musujące... zjedzone w godzinę 🙈🤤

Tłumaczenie automatyczne

milisa 1
09. marca 2024

Pobiegła pięknie, bardzo dobrze. Do mąki zwykłej dodałam mąkę orkiszową.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1158718
miša honzova
15. lipca 2023

Bardzo dobry i lekki. Mąkę pszenną pełnoziarnistą półgrubą wymieszałam z mąką pszenną gładką i efekt dokładnie taki jak na zdjęciu do przepisu

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu